Expositie verslag Gemert 2014

Kleurrijke en gevarieerde expositie van vier enthousiaste kunstenaars bij Kunstoplocatie in de Pandelaar 4 te Gemert. Deze was op zaterdag 20 december  2014 van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 21 december 2014 van 11.00 tot 17.00. De schilderijen, foto’s en beelden vullen elkaar aan en de gemeenschappelijke deler is de passie waarmee we werken en het plezier in het kunstzinnig bezig zijn.

Beppe Vermeent is autodidact en haar inspiratie wordt ingegeven door de natuur en de elementen die de mens heeft toegevoegd. Het gaat om de impressie en de emotie en dat kan soms vervreemdend werken. Blauw is de kleur waarin zij zich het beste kan uiten en terug trekken. Zij werkt over het algemeen in olieverf en gebruikt vaak verschillende technieken.

Diny Lamers volgde een creatieve opleiding en verschillende cursussen. Haar werk is gegroeid van realistisch naar figuratief en abstract. Haar schilderijen in olieverf zijn sprekend van kleur en vorm in warme kleuren met zachte overgangen gecombineerd met de impasto techniek zodat er diepte en reliëf ontstaat. Het begin is een willekeurige toets verf waarna de dialoog met het doek begint. Diny geeft ook teken- en schilderlessen.

 Peter Peters spaarde op zijn veertiende voor een Agfa-box camera. Sindsdien fotografeert hij naast zingen en schilderen. Uiteraard zijn er in de loop der tijd professionele camera’s aan toegevoegd. De serie: “Schoonheid van de vergankelijkheid” is gemaakt met een Olympus Pen. Hij fotografeert graag in de natuur, en draagt dan ook, bijna, altijd zijn camera bij zich; “Want je weet maar nooit”. De getoonde foto’s tijdens de expositie laten bloemen zien in een bepaalde staat van verval.

 Annemie Smits –Hondtong is al van jongs- af –aan bezig met beeldend vormen. Via opleidingen en cursussen vond zij vele mogelijkheden en uitdagingen op het beeldend vlak. Haar interesse beperkt zich niet tot een uitdrukkingsvorm, of het nu textiel, schilderen, keramisch of beeldhouwwerk is.Haar werk varieert van realistische portretten en beelden van keramiek en steen tot abstracte vormen.