Voorjaar 2020

Zoals iedereen weet is er dit voorjaar veel verandert vanwege het Coronavirus. In plaats van meer groepjes is alles vanaf half maart gestopt. Erg jammer maar gezondheid gaat voor.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder, is er meer bekend en kan en mag er meer. Een aantal cursisten heeft gevraagd of ze weer konden beginnen. Een andere groep heeft aangegeven dat nog niet te durven of willen. Allebei begrijpelijk.

Het resultaat is dat ik weer voorzichtig begonnen ben met enkele groepjes van maximaal 3 cursisten per keer zodat ze op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen werken. Uiteraard ook volgens de andere richtlijnen. Dus als je ziek bent, verkouden bent of koorts hebt blijf je thuis. Als je binnenkomt even de handen desinfecteren en als je wil ook als je weggaat en breng indien gewenst je eigen schildersschort mee. Na elke cursus maak ik extra schoon met desinfectiemiddel.

Heerlijk om weer samen aan het werk te zijn! In ieder geval tot de zomerstop!

In de tijd dat er helemaal geen les was heb ik aan iedereen thuis wat opdrachten gemaild om zelf te maken. Een prachtige zomerzon schilderen met paletmes in de stijl van Vincent van Gogh en een tekenopdracht van een blauwe keukendoek. Ook mogen de vaste cursisten die thuis aan het tekenen of schilderen zijn en vragen hebben altijd een foto sturen zodat ik ze weer op weg kan helpen.

Hoe het na de zomer verder gaat weet ik nog niet. Ik zou graag met alle groepjes de draad weer op willen pakken als dat mogelijk is. Maar ik heb er begrip voor als mensen dat nog niet aandurven en dat zien we tegen die tijd wel.

Binnenkort verschijnt de nieuwsbrief met daarin de datum wanneer mijn boek “Schilderontmoetingen” uitkomt. Het is klaar en ligt bij de drukker! Het zijn 27 verhalen over het schilderen met mensen met dementie in het verpleeghuis.